Matthijs Withaar
Posts: 26
Joined: Wed Oct 06, 2004 12:28 am
Location: Netherlands
Contact: Website

Converting altitude to local system

Wed Dec 03, 2008 7:29 pm

Hi,

In GPS Tools, the Position object has properties for latitude/longitude and I can also find a method SetAltitude. When setting a grid (for example, DUTCH_GRID or BELGIUM_GRID), I can then inspect the Northing and Easting properties to find out the converted coordinates according to the grid. I cannot find a property for a converted altitude; is there a way to convert not only latitude and longitude to a grid, but altitude as well?

Kind regards,
Matthijs Withaar
I.T. Works

User avatar
johan
GpsGate
Posts: 15353
Joined: Wed Aug 04, 2004 10:40 pm
Location: Sweden
Contact: Website

RE: Converting altitude to local system

Wed Dec 03, 2008 7:33 pm

GpsTools is a 2D kit. It does not really handle altitude or 3D in a useful way.

When converting between grids, the altitude will be the height over selected datum.

Regards,
Johan

Franson Support

Return to “GpsTools”