giltana
Posts: 23
Joined: Fri Jul 10, 2009 6:26 pm
Location: Madagascar

Help for speed value with VT310

Fri Jul 24, 2009 6:41 pm

Hi
My problem,now, is that speed isn't good with VT.

when i tried to "calibrate" the speed of track, I saw that the the value of speed is false.
I ran with my car at 50 km/h --> VT said 98 Km/h
110 km/h --> " " 195 Km/h

I calculate a coef for the speed in Device mapper = 0.56496
but no way

you can see after the data found in logfile and export CSV

New position (47,55218, -18,87451, 1322) (20,5777777824421, 161) (24/07/2009 12:47:49) for Tracker0004,T0004,GpsGate,tcp

Tracker0004 2639 47.55218 -18.87451 1322.00000 20.57778 161.00000 2009-07-24T12:47:49 0.00000

Where is the bug
Config VT or Tracker VT310

Thanks for your help

Gilles

User avatar
johan
GpsGate
Posts: 14845
Joined: Wed Aug 04, 2004 10:40 pm
Location: Sweden
Contact: Website

RE: Help for speed value with VT310

Fri Jul 24, 2009 6:47 pm

Early versions of VT310 TrackerOne firmware did mix up the speed units (it used kph rather than knots). You seem to have this older version of the firmware, because then you get exactly this error.

Please contact your VT310 distributor and ask for the latest version of the TrackerOne firmware.

Regards,
Johan

Franson Support

giltana
Posts: 23
Joined: Fri Jul 10, 2009 6:26 pm
Location: Madagascar

RE: Help for speed value with VT310

Fri Jul 24, 2009 7:12 pm

Thank a lot for your quick reponse

Gilles

Return to “GPS trackers, AVL hardware, SIM subscriptions etc.”