piter197
Posts: 832
Joined: Sun Jan 09, 2011 3:32 am

Franson NMEA Service can not start Automatically

Thu Aug 07, 2014 3:45 am

Hi,

I just fresh install GGS 4.0 and have update all plugins. I notice that every time I need to restart my server, the Franson NMEA Service can not be started automatically. I have check that the Startup type already set as Automatic.

Does any one know how to fix this?

Thank you.

Best Regards,
piter197

m1Gps
Posts: 67
Joined: Sat Dec 28, 2013 7:25 pm

RE: Franson NMEA Service can not start Automatically

Thu Aug 07, 2014 8:03 am

Hello piter197,

Adding knowledge to my GGS Server administration, may I know why u need to restart the server every time? Thanks for sharing in advance.

Regards

piter197
Posts: 832
Joined: Sun Jan 09, 2011 3:32 am

RE: Franson NMEA Service can not start Automatically

Thu Aug 07, 2014 6:55 pm

Mostly because I need to update my Windows OS regarding security issue.

Best Regards,
piter197

User avatar
johan
GpsGate
Posts: 15400
Joined: Wed Aug 04, 2004 10:40 pm
Location: Sweden
Contact: Website

RE: Franson NMEA Service can not start Automatically

Thu Aug 07, 2014 6:58 pm

Check if you have any log entries in the Windows log. You find it under Administrative Tools in the Windows Control Panel. It should have an error message if the service for some reason crashed.

Regards,
Johan

GpsGate Support

utk
Posts: 47
Joined: Tue Feb 07, 2012 3:26 am
Location: Canada
Contact: Website

RE: Franson NMEA Service can not start Automatically

Thu Aug 07, 2014 11:16 pm

I was having the same problem but it seems to be working now.

piter197
Posts: 832
Joined: Sun Jan 09, 2011 3:32 am

RE: Franson NMEA Service can not start Automatically

Sat Aug 09, 2014 8:03 am

From Event Viewer this is the problem "Error: 'The service did not respond in a timely fashion' (ServicesPipeTimeout) when attempting when attempting to start, stop or pause a service "

Increasing the Service Control Manager timeout limit from default 30 seconds solve this problem. This is the link on how to do it http://www.gfi.com/support/products/gfi ... -a-service

Best Regards,
piter197

Return to “GpsGate Server - How to setup and use”