bluesky
Posts: 5
Joined: Thu Aug 15, 2013 1:25 am

Calamp 710

Thu Aug 15, 2013 1:28 am

I set up a Calamp 710 unit to send data to GPSgate server (setting the port address and IP address).

In the terminal, I get the following response

[8/14/2013 9:14:16 PM] (187.210.141.36:58678/CalAmp/udp) Disconnect
[8/14/2013 9:14:16 PM] (187.210.141.36:58678/CalAmp/udp) Error: Device was not found for identifier = 1632192557
[8/14/2013 9:14:16 PM] (187.210.141.36:58678/CalAmp/udp) Client: [0x83][0x05][0x16]2[0x19]%W[0x01][0x01][0x01][0x02][0x00][0x03]R[0x0A][0xF7][0xAC]R[0x0A][0xF7][0xAC][0x11]\[0xD0]?[0xBD][0xDD][0x9B][0xE7][0x00][0x00]^1[0x00][0x00][0x00][0x02][0x00][0x00][0x07]"[0x00][0x14][0xFF][0xAD][0x0F][0x0F]g[0x00][0x01][0x01][0x02][0x00][0x00][0x00][0x00][0x00][0x00][0x00][0x00][0x00]
[8/14/2013 9:14:16 PM] (187.210.141.36:58678/CalAmp/udp) Connect


Is there some additional configuration for the Calamp that needs to be done?

Thank you in advance,
-VJ

hpi
Posts: 107
Joined: Tue Jan 18, 2011 1:50 pm

RE: Calamp 710

Thu Aug 15, 2013 1:32 am

Error: Device was not found for identifier = 1632192557

You need to enter 1632192557 as the Mobile ID when you setup the unit in GpsGate. Currently GpsGate sees the data but there is no unit by that Mobile ID

bluesky
Posts: 5
Joined: Thu Aug 15, 2013 1:25 am

RE: Calamp 710

Thu Aug 15, 2013 1:44 am

Hi HPI,

Thank you for the quick response. How do I add the mobile unit. I have gone through all the menu options and am not able to figure out how to add the unit.

Thank you in advance for any pointer.
-VJ

bluesky
Posts: 5
Joined: Thu Aug 15, 2013 1:25 am

RE: Calamp 710

Thu Aug 15, 2013 1:58 am

Hi HPI,

I was able to figure it out. Thanks again for pointing it out quickly.

Best regards,
-VJ

hpi
Posts: 107
Joined: Tue Jan 18, 2011 1:50 pm

RE: Calamp 710

Thu Aug 15, 2013 2:21 am

Great, glad I could help.

jonybrumas
Posts: 15
Joined: Tue Feb 11, 2014 11:19 pm
Location: Canada

RE: Calamp 710

Tue Feb 11, 2014 11:23 pm

Hi bluesky and hpi,
I'm trying to config a calamp lmu 710 and I'm struggling over here.
Well to start for some reason my hyperterminal is not connecting. But I used the sms messaging to config all and I think I put all the configurations that I need it.

I already try the "devices" tab under gpsgate server and the port is working.

The orange light of the tracker is solid and then blinks for a bit, that means is connected to a network but not to the gpsgate server.

when I sent a sms to see the configuration, the only thing that seems a bit suspicious is the MID number that is the ESN number not the IMEI number

When I try to connect to the gpsgate, there is no option to connect, just show calamp generic and on the other box just have one option "device setup" and is not executable.

Can someone help me on this please?

jonybrumas
Posts: 15
Joined: Tue Feb 11, 2014 11:19 pm
Location: Canada

RE: Calamp 710

Tue Feb 11, 2014 11:29 pm

my terminal info is
[2/11/2014 7:53:23 PM] (69.10.150.194:65276/CalAmp/udp) Disconnect
[2/11/2014 7:53:23 PM] (69.10.150.194:65276/CalAmp/udp) Error: Could not parse data
[2/11/2014 7:53:23 PM] (69.10.150.194:65276/CalAmp/udp) Client: ConnectionTest from GpsGate!
[2/11/2014 7:53:23 PM] (69.10.150.194:65276/CalAmp/udp) Connect

what kind of communication can I do on this gpsgate terminal?

jonybrumas
Posts: 15
Joined: Tue Feb 11, 2014 11:19 pm
Location: Canada

RE: Calamp 710

Thu Feb 13, 2014 2:00 pm

Can anybody help me with this? Please

Return to “GpsGate Server - How to setup and use”