GavinJ
Posts: 11
Joined: Fri Jun 17, 2011 1:09 pm
Location: United Kingdom

POI not showing for all users

Wed Jan 18, 2012 4:49 pm

Hi

I have recently been adding extra POIs from within the admin account of GPS gate Server but today discovered that they cannot be seen from the user account. the previous POIs (I believe also entered as admin) are however visible. I have updated to the latest core and POI plugin but still have the same issue and cannot find anything in the settings to explain this. Can anyone help?

User avatar
johan
GpsGate
Posts: 15072
Joined: Wed Aug 04, 2004 10:40 pm
Location: Sweden
Contact: Website

RE: POI not showing for all users

Wed Jan 18, 2012 4:58 pm

Make sure you enable the imported POI category under "Enable/Disable features" for the application.

Follow those steps:
1. Login to SiteAdmin
2. Click on application for which to enable POI category.
3. Scroll down to "Enable/Disable features"
4. Expand "PointsOfInterest" under "Plugins"
5. Select the POI category under "_ReadLocationCategory"

Now login to the application.

6. Under Admin -> Features, select the POI category under "_ReadLocationCategory" for the Roles you want this category to be available for.

Regards,
Johan

GpsGate Support

GavinJ
Posts: 11
Joined: Fri Jun 17, 2011 1:09 pm
Location: United Kingdom

RE: POI not showing for all users

Wed Jan 18, 2012 5:06 pm

Thanks Johan

That is what I have already done and having done it again the problem still persists. It is not just for one particular category of POI either.

I notice that I am also unable to select a colour for the POI category either. Is this related as I didn't have that feature prior to ugrading.

Gavin

User avatar
johan
GpsGate
Posts: 15072
Joined: Wed Aug 04, 2004 10:40 pm
Location: Sweden
Contact: Website

RE: POI not showing for all users

Wed Jan 18, 2012 5:14 pm

Which are the versions of the Core and PointsOfInterset plugins?

Regards,
Johan

GpsGate Support

GavinJ
Posts: 11
Joined: Fri Jun 17, 2011 1:09 pm
Location: United Kingdom

RE: POI not showing for all users

Wed Jan 18, 2012 5:27 pm

Core 3.0.0.3275
POI 3.0.0.3275

User avatar
Mattias
GpsGate
Posts: 135
Joined: Wed Dec 16, 2009 3:59 pm
Location: Sweden

RE: POI not showing for all users

Wed Jan 18, 2012 5:52 pm

Hi,

The new POIs that you added (those that are not visible), are they added to a new or an old category?

_EditLocation specifies which POIs a user/role may edit.
_EditLocationCategory specifies which categories a user/role may edit.
_ReadLocationCategory specifies which categories a user/role may read/list.

This must be setup both in SiteAdmin and VehicleTracker.

See the following topic for detailed explanations of the POI privileges: http://forum.gpsgate.com/topic.asp?TOPIC_ID=12572

Also, since you just upgraded, make sure that you clear web browser cache and reload the VehicleTracker page (Ctrl+F5) to load the new files.

Regards,
Mattias

GavinJ
Posts: 11
Joined: Fri Jun 17, 2011 1:09 pm
Location: United Kingdom

RE: POI not showing for all users

Wed Jan 18, 2012 6:00 pm

I have again checked all settings and the siteadmin did not have edit locations ticked. I have ticked this and new POIs are showing in both accounts but the missing ones still do not show in the user account. Any easy way to correct this without manually checking each one?

User avatar
Mattias
GpsGate
Posts: 135
Joined: Wed Dec 16, 2009 3:59 pm
Location: Sweden

RE: POI not showing for all users

Wed Jan 18, 2012 6:22 pm

There is no other way to enable/disable POI categories for a role than manually checking the roles' privileges in VehicleTracker.

I guess the admin and the "normal" user are in different roles?

Regards,
Mattias

GavinJ
Posts: 11
Joined: Fri Jun 17, 2011 1:09 pm
Location: United Kingdom

RE: POI not showing for all users

Thu Jan 19, 2012 3:24 pm

Solved [:D]

The POI I added yesterday was showing for both users but this morning I added some more which did not show up in the user account. Fortunately now i can select the colours I saw a clue. Only 2 of the 5 categories of POI were showing on the user PC and then I found that our operator had switched off the other categories from the POI settings on her pc " to remove the clutter." [}:)]

On reselecting all POIs now show.. Sorry for the wild goose chase [:I].

Return to “GpsGate Server - How to setup and use”